Voimafoton takana

Tervetuloa Voimafotoon!

Voimafoto ikuistaa sinut ja elämäsi tärkeimmät ihmiset ja hetket ainutlaatuisiin kuviin siten, että ne kestävät aikaa. Voimafoton takana on varmuudella ja rakkaudella kuvaava ”voimanainen” – minä, Milla.

Rakkaus saatti minut aikoinaan valokuvauksen pariin: mieheni on urheilija, ja koska en jaksanut aikoinaan istua toimettomana katsomassa hänen kilpailuitaan, päätin ryhtyä valokuvaamaan niitä. Siitä alkoi urani urheilukuvaajana ja sittemmin niin lehti-, tapahtuma-, hää-, henkilö kuin yrityskuvaajanakin.

Välissä yritin kyllä opiskella itseni kiltisti maisteriksi ja journalistiksi, mutta koska valokuvaus on intohimoni, niin mitäpä siinä loputtomiin pyristelemaan vastaan… Uskon luovuuteen, intohimoon ja omien unelmien toteuttamiseen! Olen rohkea nuori pienyrittäjä ja otettu, jos tuet toimintaani. Voin luvata, ettet tule katumaan.

Samalla, kun otat minut valokuvaajaksi tai muihin hommiin, tulet samalla myös tukeneeksi nuorta yrittäjänalkua – sekä huippu-urheilijamiestäni. Niin yrittäjyyttä kuin huippu-urheilua ei ole Suomessa tehty miksikään ruusuilla tanssimiseksi, mutta me olemme oman yhteisen tiemme valinneet ja astelemme sitä ylpeinä. Kuitenkin emme selviä ilman sinua! Ostamalla palveluitamme, tuet samalla suomalaista rehellistä pienyrittäjyyttä ja huippu-urheilua.

Ja jos et juuri nyt kuitenkaan tarvitse valokuvaajaa tai media-alan moniosaajaa, niin kiinnostaisivatko esimerkiksi liikuntakurssit tai lifestyle-liikunta-hyvinvointi-urheiluaiheinen blogi? Kurkkaa osoitteeseen www.voimavahtila.fi

Ja yhden tuen voit antaa joka tapauksessa nyt heti: käy klikkaamassa tykkää-nappia some-kanavissamme!

Facebook:
Voimafoto
Voima-Vahtila – Milla & Markku Vahtila
Rengasmies/telinevoimistelija Markku Vahtila

Instagram

Youtube

Tässä alla on nyt kuitenkin vielä tarkempi kertomus minusta itsestäni ja siitä, miten minusta kasvoi valokuvaaja:

Kaikki sai alkunsa, kun 18-vuotias nuori nainen tylsistyi urheilijapoikaystävänsä kilpailuissa. Hän päätti ostaa itselleen järjestelmäkameran ja ryhtyä valokuvaamaan kisoissa ja myymään kuvia & lehtijuttuja medioille ja muille eri tahoille.

Tuo tyttö ei aavistanut, että sisäurheilulajien kuvaaminen ei ole niitä helpoimpia kuvattavia lajeja aloittelijoille. Mutta siitä alkoi kova koulu, joka vuosien saatossa kouliinnutti hänestä varman, tilannetajuisen ja luovan kuvaajan.

Vuosien saatossa hän päätyi kuvaamaan eri urheilulajeja aina telinevoimistelusta miekkailuun ja mäkihyppyyn, uinnista ratsastukseen ja pikaluisteluun. Hän löysi itsensä ulkomailta kansainvälisistä kilpailuista ja jopa Lontoon olympialaisista sekä opiskelijoiden olympialaisista niin Italiasta kuin Etelä-Koreastakin. Lehtikuvauksen puolella hän kuvasi yhtenä päivänä tuttuja urheilijoita, mutta seuraavana sisäministeriä tai maahanmuuttajia tai hääräsi Ylen tv-kuvausten kulisseissa. Opinnot kahdessa eri korkeakoulussa etenivät siinä rinnalla, mutta valokuvaus sekä journalismi veivät yhä enemmän mennessään ja veri veti yrittäjyyteen.

Hiljalleen tytöstä kasvoi se, kuka olen tänä päivänä, ja Voimafoto sai alkunsa. On tullut aika astua täysipäiväiseksi valokuvaajaksi. Uskon siihen, että yrittelijäisyys sekä uskallus toteuttaa omia unelmiaan ja rohkeus elää omannäköistä elämää vievät pitkälle ja ovat avain niin omaan onnellisuuteen kuin siihen, että pystyy antamaan jotain myös muulle maailmalle.

Minun lahjojani ovat luovuus, visuaalisuus sekä heittäytymiskyky. Niitä ominaisuuksia hyödynnän myös valokuvauksessa ja niiden avulla jätän oman jälkeni tähän maailmaan.

Minulle valokuvauksessa tärkeintä on laatu sekä luotettavuus. Jokainen ottamani ja valmiiksi käsittelemäni valokuva on viimeisen päälle hiottu. Minulle valokuva ei ole vain asioiden ja faktojen taltioimista, vaan myös tunteiden ja tunnelmien vangitsemista. Jokainen valokuva on myös taidetta, muttei kuitenkaan ”liian” monimutkaista tai vaikeasti lähestyttävää taidetta, vaan arkisten ja elämän tärkeiden asioiden ikuistamista kauniilla, näyttävällä ja tyylikkäällä tavalla.

Viime vuosina lempparikseni urheilu- ja lehtikuvauksen rinnalle ovat nousseet etenkin tapahtuma-, juhla-, henkilö- ja hääkuvaukset, ja näistä mieluisimpana nuo viimeisimmät. Tästä eteenpäin aionkin siis yhä enemmän suuntautua juuri noiden pariin.

Monipuolisuus on kuitenkin valttini, ja olen avoin monenlaisille kuvauksille ja uusille haasteillekin!

Tässä vielä jokunen fakta minusta:

Olen 28-vuotias toimittaja-valokuvaaja ja urheilijan vaimo. Hauikseni ei ole kauhean iso, mutta sitäkin sitkeämpi, ja olen toistoleuanvedon kolminkertainen SM-kakkonen (2015-2017). Leuanvedon lisäksi harrastan muun muassa lenkkeilyä. Elän heittäytyen ja tunteet pelissä joka päivä ja uskallan elää juuri sellaista elämää, josta haaveilen. Minulle rikkaus ei ole rahaa, vaan vapautta ja rohkeutta. Syön joka ikinen päivä suklaata ja aloitan aamuni Baileysillä terästetyllä kahvilla. Yhdessä urheilijamieheni kanssa muodostamme voimaparin ja meillä on Voima-Vahtila -niminen brändi ja yritys. Minulle rakkaus ja intohimo siihen, mitä teen ovat elämässä eteenpäin vieviä voimia.

Tiedän, etten voi yksin ”pelastaa maailmaa” tai tehdä ihmisiä onnellisiksi, mutta voin jättää oman jälkeni tekemällä juuri sitä, mitä eniten rakastan ja missä olen paras ja inspiroimalla muita tekemään samoin.

-Milla

”It is not how much we have, but how much we enjoy, that makes happiness.” – Charles Spurgeon –

Odota pikkuhetki...