Hääkuvaus

Etsitkö hääkuvaajaa tositarkoituksella?

Voimafoton takana olen minä, Milla, 28-vuotias toimittaja-valokuvaaja, täysipäiväinen yrittäjä ja Voima-Vahtilan toinen (se kauniimpi, hih) osapuoli.

Minulle valokuvaus on niin työ kuin intohimo. Olen kuvannut koko aikuisikäni. Tarkemman tarinan minusta ja kuvaushistoriastani löydät sivulta Voimafoton tarina.

Valokuvauksessa minulle tärkeintä on laatu sekä luotettavuus. Saat minulta voin viimeisen päälle hiottuja kuvia, jotka erottuvat nykypäivän kuvatulvasta ja jotka säväyttävät ja kestävät aikaa. Käsittelen kaikki toimittamani valokuvat yksitellen valmiiksi teoksiksi. Ottamiani hääkuvia löydät Galleriat-valikon alta, ja kannattaa tutustua myös Voimafoton blogista löytyvään häätarina-sarjaan sekä muihin hääkuvaus-aiheisiin blogipostauksiini.

Olethan varautunut siihen, että parhaat hääkuvaajat saatetaan bookata täyteen jo 1-2 vuotta etukäteen, ja laadukkaiden & tyylikkäiden hääkuvaajien päivähinnastot liikkuvat 1 000 – 2 000 euron välillä (koko päivän dokumentaarinen hääkuvaus).

Hääkuvaushinnastoni:

Häät horisontissa? Olethan varautunut siihen, että parhaat hääkuvaajat saatetaan bookata täyteen jo 1-2 vuotta etukäteen, ja laadukkaiden & tyylikkäiden hääkuvaajien päivähinnastot liikkuvat 1 000 – 2 000 euron välillä (koko päivän dokumentaarinen hääkuvaus).

Hääkuvapotretit miljöössä alk. 500 €* (sis. max. 2 h kuvausta miljöössä + kuvankäsittelyn ja min. 15 jälkikäsitellyn täyskokoisen kuvan toimituksen).

Dokumentaarinen koko päivän hääkuvaus vuodelle 2019 alkaen 1 450 €. Koko hinnaston saat tiedustelemalla sähköpostitse tai puhelimitse.

Toimitan koko päivän hääkuvauksista min. 300-400 valmista, yksitellen käsiteltyä kuvaa (tarkka määrä riippuu kuvauksen kestosta). Lisäksi käsittelen min. 15 potrettikuvaa vieläkin yksityiskohtaisemmin ja tyylikkäämmin.

Kesälauantaisin (kesä-elokuu) teen lähtökohtaisesti ainoastaan koko päivän hääkuvauksia, mutta muina kesän viikonpäivinä sekä kesäsesongin ulkopuolella teen myös lyhyempiä hääkuvauksia.

Hääkuvapakettini sisältää aina pääosin värikuvia, mutta myös mustavalkoiseksi käsiteltyjä kuvia. Teen aina hääkuvauksista kuvaussopimuksen hääparin kanssa ja pyrin ottamaan kaikki hääparin toiveet huomioon. Ideoidaan ja toteutetaan yhdessä ikimuistoiset kuvat teille! Minulle on myös erityisen tärkeää, että kuvauksissa on hauskaa ja että minulla & hääparilla synkkaa hyvin 🙂

Voit myöt tiedustella juuri sinun tarpeisiisi sopivaa kuvauspakettia tai kysyä tarjousta ylipäätänsä: milla(at)voimavahtila.fi, +358 40 577 4455 (ilmoitathan tiedustelumailissa nimesi, puhelinnumerosi ja häidesi paikkakunnan)

Ole yhteydessä, niin jutellaan tarkemmin!

*Hinnat sis. alv:n 24 %, eivät mahdollisia matkakulukorvauksia. Pääkaupunkiseudun ulkopuolella tapahtuviin kuvauksiin lisätään matkakulukorvaus, joka on suuruudeltaan kohtuullinen eli minua kannattaa rohkeasti tiedustella kuvaamaan ihan minne tahansa päin Suomea!

Pidätän oikeudet hinnanmuutoksiin. Mahdolliset muutokset eivät kuitenkaan vaikuta jo sovittuihin kuvauksiin.

Lähtökohtaisesti pidätän oikeuden käyttää ottamiani valokuvia portfoliossani, nettisivuilla, some-kanavissani ja markkinoinnissani, sillä kuvien saaminen näytille on minulle yrittäjänä elintärkeää. Käytän kuvia kuitenkin aina hyvin hienovaraisesti.

001_heidi_ja_henri_foto_milla_vahtila_p

KYSYMYKSIÄ & VASTAUKSIA

Hääkuvaus

1. Mitä hääkuvauspakettisi sisältää?

Koko päivän dokumentaarinen hääkuvaus sisältää kirjaimellisesti koko hääpäiväsi ikuistamisen aamusta iltaan/toivomaltasi aikaväliltä. Yleensä kuvaus aloitetaan aamulla siitä, kun morsian alkaa valmistautua häihinsä tai sitten kuvaus aloitetaan vihkimisestä. Kuvaus päätty illalla siinä vaiheessa, kun häiden virallinen ohjelma päättyy, usein siis esimerkiksi kimpun/sukkanauhan heittoon. Koko päivän dokumentaarinen hääkuvaus sisältää max. 12 tuntia kuvausta, mutta myös lisätunnit ovat mahdollisia. Jos haluat kuvaajan vain muutamaksi tunniksi, sitäkin voi tiedustella, mutta suosittelen koko hääpäivän ikuistamista, sillä sillä tavalla kuvaaja saa tallennettua koko hääpäivän tarinanomaisesti.

2. Onko hääkuvaajasta häiriötä hääpäivän aikana?

Ei missään nimessä! Pyrin sulautumaan hääpäivän aikana mahdollisimman sulavasti muun juhlaväen joukkoon. Toisaalta en ole missään nimessä näkymätön, sillä jotta saan mahdollisimman hyviä valokuvia hääpäivästäsi, minun pitää liikkua paljon ja etsiä hyviä kuvakulmia. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi kirkossa hiippailen vaivihkaa ympäriinsä, mutta osaan liikkua hienovaraisesti. Lisäksi ammattikuvaaja on nykypäivänä usein vähän niinkuin osa hääjuhlaa 🙂 Lisäksi juttelen niin hääparin kuin juhlavieraiden kanssa päivän aikana, koska kun kuvaaja tutustuu kuvattaviin ihmisiin, ihmiset yleensä rentoutuvat eivätkä jännitä kuvaajaa niin paljon – ja tuloksena on luonnollisempia ja upeampia kuvia. Minulle on erityisen tärkeää, että hääpari myös viihtyy seurassani, sillä etenkin potrettikuvien ottamisen aikaan vietämme kuitenkin tiiviisti aikaa yhdessä.

3. Miksi toimitat niin ”vähän” kuvia ja tuleeko kuviin Voimafoto-vesileima?

Toimitan noin 300-400 dokumentaarisesti käsiteltyä kuvaa sekä min. 15 yksilöllisesti käsiteltyä potrettikuvaa. Jotkut kuvaajat toimittavat kuvia enemmän, mutta oma periaatteeni on se, että toimitan ennemmin 300 yksilöllisesti käsiteltyä täydellistä ja erilaista kuvaa kuin 600 huolimattomammin käsiteltyä kuvaa. Käsittelen aina jokaikisen toimittamani kuvan yksitellen, ja minulta saat ainoastaan laatua ja viimeisen päälle hiottuja fotoja. Suhtaudun hääkuvaukseen intohimolla, ja jokainen kuva on minulle kuin pieni taideteos. Lisäksi haluan, että hääpäivän aikana ottamani kuvat muodostavat yhtenäisen kuvallisen tarinan, ja tuo toimittamani kuvamäärä toimii parhaiten tällaisen dokumentaarisenn tarinan luomisessa. Potrettikuvat käsittelen vieläkin yksityiskohtaisemmin, jotta niistä tulisi mahdollisimman kauniita, tyylikkäitä ja tunteita herättäviä!

Hääparin saamiin kuviin ei tule vesileimaa, vaan hääpari saa valmiit kuvat ”puhtaina” eli vesileimattomina ja täysikokoisina jpg-kuvina. Vesileimaa käytän ainoastaan itse netissä levittääkseni omaa brändiäni. Hääpari saa myös vapaasti julkaista kuvia netissä, teettää niistä kuvia ja kuvatuotteita yms.

4. Miksi hääkuvaus on niin kallista?

Laadusta ja varmuudesta kannattaa maksaa. Kun varaatte minut kuvaajaksi voitte olla varmoja, että saatte mitä tilaatte. Lisäksi valokuvausten hinnasta 24 % on veroa, ja lisäksi kokonaissummasta valokuvaaja joutuu yrittäjänä maksamaan paljon erilaisia muitakin pakollisia kuluja ja menoja. Lisäksi rahoitan kuvauksillani myös tuhansien eurojen arvoista valokuvauskalustoani. Hääkuvaukseen menee myös paljon tytötunteja niin kuvauksen suunnitteluun, itse kuvauspäivään kuin kuvankäsittelyynkin. Kuvien käsittely vie aikaa vähintään saman verran kuin mitä itse kuvaus on kestänyt eli hääkuvaukseen uppoaa kokonaisuudessaan aikaa helposti ainakin kolme työpäivää.

5. Miten sinut varataan hääkuvaajaksi?

Minulle voi lähettää kuvaustiedustelun joko sähköpostitse osoitteeseen milla(at)voimavahtila.fi tai soittaa/tekstata numeroon +358 40 577 4455. Lähetäthän tiedustelun yhteydessä aina oman puhelinnumerosikin. Hääkuvaukset kannattaa varata mahdollisimman ajoissa, sillä parhaat kuvaajat varataan jopa 1-2 vuotta etukäteen. Varauksen yhteydessä veloitan aina 25 % suuruisen varaussumman, joka lasketaan kuvauksen loppusummasta. Varaussummaa ei palauteta, mikäli peruutat kuvauksen. Teen myös aina hääparin kanssa kirjallisen kuvaussopimuksen, jossa sitoudumme molemmin puolin kuvaukseen ja voitte olla varmoja siitä, että teillä on luotettava ja ammattitaitoinen kuvaaja varattuna.

6. Mitä jos sairastut juuri ennen häitämme?

Aina voi sattua jotain odottamatonta (onneksi kuitenkin harvoin), ja mikäli itse jostain syystä joudun perumaan hääkuvauksen, niin teen kaikkeni, jotta saan hankittua teille tilalle jonkun muun kuvaajan. Minulla on laaja verkosto, jota hyödynnän, ja onneksi hääkuvaajien keskuudessa on todella hyvä henki, joten sairaus- tai onnettomuustapauksissa yleensä löytyy aina joku tuuraamaan. Mutta onneksi tällaisia katastrofeja sattuu todella harvoin, ja hääparin ei missään nimessä kannata stressata hääkuvaajan tähden.

7. Voiko sinulle esittää toiveita ja kysyä neuvoa?

Tottakai voi! Kuulen mielelläni, millaisia toiveita teillä on hääkuvien suhteen ja ideoin kuvausta yhdessä kanssanne. Toivon kuitenkin, että ymmärrätte, että täysin samanlaisia kuvia tuskin itse saatte kuin mitä jollakulla muulla on, sillä jokaisista häistä ja joka hääparista tulee aina erilaisia kuvia. Lisäksi hääpäivänne puitteet, kuten kuvausympäristö, vaikuttaa siihen, millaisia kuvista tulee.

Pyrin aina siihen, että kuvista välittyisi aidosti teidän tunteenne toisianne kohtaan sekä hääpäivän aikana vallitsevat fiilikset – ja persoonanne. Sen takia mielelläni tapaan teidät aina ennen häitä, jos se suinkin on mahdollista ja yritän myös tutustua teihin hääpäivän aikana ja elää täysillä mukana hääpäivässänne. Itse menin naimisiin vuonna 2012, joten olen itsekin kokenut, millaista se on.

Lisäksi hääkuvaajat ovat nähneet monia häitä, joten kuvaajalta voi aina kysellä myös käytännön vinkkejä. Ei myöskään kannata liikaa stressata, että tietääkö kuvaaja, miten häät etenevät, sillä usein kuvaaja on paremmin kärryillä kaikesta kuin itse hääpari – ja hyvä niin, sillä hääparin tärkein tehtävä hääpäivänä on NAUTTIA JOKA HETKESTÄ! 🙂

8. Millaista kuvauskalustoa käytät?

Minulla on käytössäni kaksi runkoa, Canonin 5 D Mark IV ja 5 D Mark IV III -järjestelmäkamerat ja niihin laadukkaat Canonin L-sarjan sekä Sigman Art-sarjan linssejä. Kuvaan pääasiassa luonnonvalolla, joten en juuri käytä ulkoisia salamalaitteita (paitsi joskus tehosteina). Varakamerana minulla on vielä lisäksi Canonin 7D -runko. Kuvaan aina kahdelle muistikortille eli molemmissa rungoissa on tuplamuistikortit, joten sekään ei haittaa, jos joku muistikortti sattuisi sanomaan sopimuksensa irti. Sitä ei siis tarvitse pelätä, että kamera tai muistikortti menisi rikki hääpäivän aikana ja että kuvaus kaatuisi siihen 🙂

9. Mikä on hääkuviesi toimitusaika?

Lähetän aina häitä seuraavalla viikolla noin 10 teaser-kuvaa. Koko valmiin kuvapaketin toimitus on 2-4 viikkoa häiden jälkeen. Toimitan kuvat netin välityksellä tai hääparin niin toivoessa muistitikulla.

10. Muuta kysyttävää? Lisää kysymyksiä voi lähettää sähköpostitse milla(at)voimavahtila.fi

003_milja_ja_teemu_foto_milla_vahtila_p3

Odota pikkuhetki...